Interjú a hónap alkotójával - Cocoon Manufaktúra

2017. június 19., hétfő


A Cocoon Manufaktúra az első, akik már tavaly is elnyerték a Hónap Alkotója címet, majdnem pontosan 1 éve! Idén Ökoanyu szavazott bizalmat a párosnak.

Rövid bemutatót már olvashattatok a márkáról, illetve ide csatoljuk a velük készült tavalyi, de cseppet sem idejétmúlt interjút. Az volt a tervünk, hogy alapul véve a tavalyi válaszokat tovább bontogatjuk a márka életét!

Olvassátok el a bemelegítő interjút ITT, aztán jöhet a jelenlegi állapot!:)



Mi történt veletek az elmúlt évben? Hozott-e változást?

Nagyon pörgősen telt az elmúlt évünk, gyarapodott a viszonteladóink száma, egyre több megkeresést kapunk. A webshopos rendeléseket már budapesti átvételi pontra, a Palomába is lehet kérni.J
A NATU dobozaiban is többször szerepeltünk.
Úgy döntöttünk, hogy professzionálisabb szintre emeljük a tevékenységünket és Nóri most végzett az első évvel egy vegyésztechnikusi képzésen.

Vannak új termékeitek, mik ezek?

A tavalyi interjú óta egy nyári kollekciónk jelent meg. Teljesen beleszerettünk a Tiaré virág trópusokat idéző illatába és a szirmaiból készült macerátumba, a Monoi de Tahiti olajba. Új terméktípusaink is megjelentek, frissítő testpermetek virágvizekkel és hidrolátumokkal és a hajápolásba is belevetettük magunkat.J







Mik a közeli terveitek?

Már tesztelés alatt vannak az új termékek, amikben nagy szerepet kapnak az algák, pakolásokkal készülünk és a hajápolást is szeretnénk jobban lefedni.
Saját műhely építésébe szeretnénk belevágni, itt, a Pilisben.
A magánéletben pedig utazásokat tervezünk, hogy szélesítsük a látókörünket.

Hol tartatok most a márkával? Mi az, ami eddig megvalósult, mi az ami nem? Miért?

Jól haladunk a márkával, lassan, de biztosan építkezünk. Fantasztikus érzés, amikor vásárokon vagy üzenetekben jó visszajelzéseket kapunk és hogy milyen sok jót hallottak már a termékeinkről ismerőseiktől.  Sokkal értékesebb, ha szájról szájra terjed a jó hírünk, mintha sokat reklámoznánk magunkat.J
A háttérmunkálatokkal – posztolás, angol nyelvű honlap - kicsit el is vagyunk maradva, ami  Nóri sulijának is betudható. Istvi pedig nagyobb teret engedett a zenélésnek, egy lemezen dolgoztak, ami a napokban jelent meg.J

Amióta a természetes eredetű kozmetikumokkal foglalkoztok, észleltetek változást abban, hogy esetleg már máshogy tekintenek az emberek a természetes összetevőkből készült termékekre?

Igen, egyre több érdeklődőt látunk vegán rendezvényeken és zöld expokon.J
Sokan említik egyébként, hogy ők is készítenek otthon természetes anyagokból bőrápolókat.




Tudjuk, hogy a magánéletben is figyeltek az egészséges táplálkozásra, bőrápolásra, a zöldebb életre. Változott ez az utóbbi időben? Bármilyen irányban? Találtatok új megoldásokat, amik beváltak?

Itthon már természetes tisztítószerekkel is kisérletezünk, amik elkészítésébe a későbbiekben workshopokon is beavatjuk az érdeklődőket.
Zöldségeket, gyümiket, fűszernövényeket is termesztünk, egy plantfie keretében biztos lekapjuk őket.J

Terveztek a nyárra workshopot?

Igen, az utóbbi időben nagy fájdalmunkra nem tudtunk a workshopokra elég időt szánni, de nyáron tervezünk foglalkozásokat, már budapesti helyszíneken is. Aktuális, nyárra nagyon hasznos bőrápolókat fogunk készíteni.

Pihenésre, nyaralásra szántok időt vagy a nyár a vásározás időszaka inkább?

Néhány vásáron biztosan résztveszünk, de már régóta benne vagyunk ebben a körforgásban, és elég sokáig minden hétvégén nyomtuk a vásárokat, ezt most vissza fogjuk szorítani pár alkalomra, hogy az energiát inkább a webshop fejlesztésére, blog írására és workshopokra fordíthassuk.
Kisebb kiruccanások tervben vannak, tengerhez is nagyon szeretnénk menni.

Mikor találkozhatunk veletek legközelebb a DIP-en?

Kéthavonta egy-két DIP-en tutira megtaláltok minket.:)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Proudly designed by Mlekoshi playground