Nandi - Interjú a június hónap alkotójával, Nácsa Andreával

2016. május 26., csütörtök
Fogadjátok szeretettel a Life of Peam bloggere, Mimi ajánlásával az e havi vásárban legszebbnek bizonyult stand kiötlőjét, a júniusi Hónap Alkotóját, aki nem más, mint Nandi, a márka mögött pedig Nácsa Andrea, akivel készítettünk egy kérdezz - felelek interjút.


   

Kérlek, mutasd be egy mondatban a márkát!

Ruhákat és kiegészítőket tervezek, természetes alapanyagokból, melyeket saját grafikákkal mintázok, kézzel festek, pecsételek.  Igyekszem hordható, de mégis különleges termékeket készíteni, amik feldobják a hétköznapokat az egyedi szín - és formavilágukkal.


Kézzel festett pulóver

 

Mi az, amit az termékekkel szeretnél kifejezni?

Azt, hogy mindenki egyedi és különleges a maga természeténél fogva, legyen szó az élet bármely területén dolgozó nőről, egy anyukáról, akár egy diáklányról.  A vásárlóim szeressék viselni a ruháimat a saját stílusuknak megfelelően.  Ezért is igyekszem a mintákkal egyedi termékeket készíteni, ha készülnek is egyforma öltözékek azok kevés darabszámban.


Játékos formák és minták a kiegészítőkön is
 

Van mottód, valami ami mindig tovább visz az alkotás útján?
       
Kifejezetten mottóm az nincs :) nem szoktam nagy szeánszokat tartani, hogy akkor most hogyan tovább. :) Igyekszem minden nap ötleteket gyűjteni, lehet éppen a postán állok sorban, amikor valami eszembe jut, de akkor azt gyorsan le kell írnom, hogy el ne felejtsem :) a nap végére.
Hullámzó vagyok az alkotás terén (vagy inkább az élet terénJ ).  Vannak időszakok, amikor kivárok és kézzelfogható eredményt, nem produkálok, maximum csak vázlatok születnek. Nézegetem a pinterestet, az  instagramot  a blogokat, vagy éppen mászkálok a városban, járom a méteráru boltokat. Aztán egyszer csak összeáll a kép a fejemben, hogy mit is szeretnék, ezt követően pedig arra törekszem, hogy megvalósítsam. Ilyenkor elkap a hév és hajt előre, hogy elérjem a céljaimat.

 
Fakocka ékszerek

Honnan meríted az inspiráiciót a tervezéshez?

Szinte mindenhonnan. A hétköznapok a városban, az emberek az utcán, a barátaim, a természet. A lakás ahol élek az is nagyon inspiráló számomra.  Elég sok grafikust, keramikust, lakberendezőt követek online, különböző festőket is. Sokat járok régiségboltokba, lomi piacra.  :) 


Hogyan zajlik egy átlagos napod?

Igyekszem korán felkelni. Reggelente a  barátommal szoktam kávézni, ez mindig fix program. Általában a napjaim nagyon változatosak. Próbálom, a hét elején megtervezni mit, mikor fogok csinálni. Ez persze nem mindig az elvárásaimnak megfelelően alakul, de sokat fejlődtem ezen a téren. Igyekszem jól beosztani az időmet és úgy érzem ez mostanában sikerül is. Heti egy napot mindig a Palomában vagyok, ez általában szerdára esik. Van, amikor egész nap itthon festem a ruhákat és a fakockákat, valamint  gyártom az ékszereket. Aztán következő nap anyagbeszerzésen vagyok, vagy ha kell valami a varrodába, akkor beviszem azt. Igyekszem a mindennapos mozgást is beiktatni a hétköznapjaimba. Rendszeresen járok jógázni és futni. Ez utóbbin magam is meglepődök. A reggeli futás a rakparton mindig jól indítja a napomat. Szóval ezek váltakoznak általában.


Nandi outfit
Mi a kedvenc helyed Budapesten?

Mostanában a Mikszáth téren szeretek beülni a Lumenbe. Talán most ez a kedvenc mert legtöbbször itt kötök ki.  Az A38 hajót szeretem még nagyon és a Toldi moziban jó csak úgy ellenni. Sajnos ritkán járok a Klauzál térnél, pedig a Kisüzem is az a hely, ahol nagyon jól érzem magam. 


 
Nácsa Andrea, a tervező


Miért szereted a DIP Design Passage-t?

Szerintem a legelső Dip Design vásáron is voltam, ha jól emlékszem a Mika Tivadar kertjében volt, azóta is töretlen a lelkesedésem. :)  Nagyon sok embert ismertem meg az elmúlt évek alatt és valószínű ennek is köszönhető a családias hangulat. Mindig mindenki igyekszik segíteni amiben tud, vagy csak egy jó tippet adni az aktuális témában. Ha éppen nem életem legjobb vásárát csinálom aznap mert szakad az eső és fázunk :) , akkor is jól szoktam magam érezni, mert jókat beszélgetek a többi tervezővel.


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Proudly designed by Mlekoshi playground