Magyar természet napja

2016. május 22., vasárnap

Május 22. a magyar természet napja, így arra gondoltunk emlékezzünk meg a természetről, a művészetben betöltött inspirációs értékét, erejét figyelembe véve. A megszokott fotógyűjteményünket azzal szeretnénk kiegészíteni, hogy megvizsgáljuk, milyen design terméknél és hogyan jelenik meg a természet bármely eleme, ami inspirálja az alkotást. Kíváncsiak vagytok?



Bibiart bags

A népművészeti motívumok - amiket a magyar virágok ihlettek - jelennek meg a Bibiart bags márkájú kis táskán. Újrahasznosított hímzett anyagból készült.



Botanika

A Botanika márka elkötelezett híve a természetességnek, nemcsak az anyagok tekintetében, hanem a rájuk kerülő festékre is nagy hangsúlyt fektet a tervező: minden szín természetes, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a tervező,  festőnövényekből saját maga készíti el a festékeket is.


Rikov


Rikov szintén festőnövényekkel dolgozik, de nála inkább a minta hangsúlyos, itt például egy vadgesztenye fa levelét láthatjuk a selyem sálon, pontosabban: kékberzseny festés - eukaliptusz, gesztenye levelekkel- ahogy Rikovnál olvashatjuk.



Kriana


Kriana is újrahasznosít, de a magyar természetre hangolódva az erdő kincseit rejti az ékszerekbe.



Levary Bag Design



A fenti képről egyértelműen az egyik legfontosabb természeti elem a víz juthat eszünkbe. Balaton kollekcióként is emlegethetjük Le Vary Bag Design kékséges clutch-ját; és hogy a picik se maradjanak ki a mókából: Vígvári Judit tervezett nekik rengeteg Balaton témájú ruhát és kiegészítőt.


Judit Vígvári



Térjünk vissza a vízpartról a mezőkre, ahol  a mezei virágok uralkodnak, Made of Love- Hanga elkapta ezt a hangulatot a búzavirág fülbevalóval, aminek az alapja antik papír a 60-as évekből.



Made of love - Hanga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Proudly designed by Mlekoshi playground