Interjú november hónap alkotójával - Biobear

2017. november 22., szerda

Hosszabb kihagyást követően ismét jelentkezünk a Hónap alkotóját bemutató interjúval, ezúttal Mengyán Eszter, a Holy duck- #viszlátfastfashion blog írója vállalta a zsűri szerepét, ezúton is köszönjük kedves közreműködését!

A hónap alkotója pedig Eszter szemüvegén keresztül a Biobear márka kitalálója, Szipl Mara! Gratulálunk Neki!

Jöjjön az interjú!

Kérlek, mutasd be a márkát!

A Biobear, olyan textiljátékok gyűjtőneve, amelyek növényekkel festett természetes alapanyagból készülnek, és természetes töltetet tartalmaznak. A színvilágot a növények színei adják, ezáltal színeim a természet színeiből állnak. Egészségesek és gyógyítanak a meggymag, a tönkölypelyva, a levendula segítségével, amit vidéken élve a családom termeszt.

Mi az, amit az termékeiddel szeretnél kifejezni? Van mottód, valami ami mindig tovább visz az alkotás útján? 

Célom volt, hogy megtaláljam önmagam a munkámban, a játékok gondolatokat tápláljanak és olyan értékeket tudjak átadni általuk, amiben hiszek. Vidéken élve megtapasztaltam, hogy a természet a legfőbb kincsünk. Éltet bennünket és életet ad. Megálmodtam a Biobear játékokat, organikus textiljátékok volt a cél, ahol az anyagot természetes szálakból szövik, a belső töltet is az, amit a természet ad, és a színek is legyenek természetesek. Az üzenetük is ez, hogy vegyük észre a természet értékeit, tapasztalatjunk, fedezzük fel és hasznosítsuk az életünkben. Megtanít arra, hogy egyszerűbb, lassabb életet éljünk.
Honnan meríted az inspiráiciót a tervezéshez?

Elsősorban a természetből. A formákat a belső töltethez tervezem, ez a legfontosabb bennük. A töltetük a tönkölypelyva, ami a tönkölybúzának a héja. Ebbe keverem el a levendulát vagy egyéb gyógynövényeket. Miközben morzsolgatjuk őket az illatanyagok is felszabadulnak. Kezükbe és a lábukba téve meggymagokkal hoztam létre a játék súlyozását, hogy lehessen érezni is azt, hogy testük van, mint egy élőlénynek. Ha becsukom a szemem és a kezembe veszem, akkor is nagyon jó érzés tartani őket, mozgatásuk által segít ellazulni. Az érzékeinkre is hat, nemcsak a látásunkra, hanem a tapintásra is, ugyanakkor finom illat is áramlik belőlük. Emellett felmelegíthetőek, így segíteni tudnak a görcsök oldásában és a fájdalom csökkentésében is. Minden érzékszervre hatnak, még a hallásunkra is, mivel a pelyva mozgatásakor zizegő természetes hangot lehet hallani. A stílus is a lehető legegyszerűbb. Stilizált formákból, vonalakból tervezem a játékokat. Prímitívek, bár az egyszerűségükben rejlik a varázslatuk és a megformálás nehézsége is, hogy megszólaljanak és egyéni karakterük legyen.
Hogyan zajlik egy átlagos napod?

Reggel kisétálok a Margitszigetre feltöltődni, körbe futom vagy sétálok ameddig a lábam visz. Ebédet magamnak készítek, majd elkezdek dolgozni. Mindig van olyan előkészített munka, amit be kell fejeznem, közben tervezek, mert a varrás egyfajta meditáció. Segít eljutni önmagamhoz.

Mi a kedvenc helyed Budapesten?

A Margitsziget. Ez a hely jelenti számomra a menedéket, a feltöltődést.
Mi akartál lenni gyerekkorodban?

Azt hiszem, már korán kiderült számomra, hogy alkotó ember leszek. Nem volt konkrét állás, ami lenni szerettem volna. Már akkor tudtam, hogy alkotni fogok, valamit létrehozok, amiből majd megélek.

Melyik a kedvenc könyved és miért?

Több is van. Most két könyvet említenék: Paulo Coelho: Az alkimista. Arra ösztönöz, hogy merjek hinni az álmaimnak, vegyem kezembe sorsom irányítását, találjam meg elrejtett kincsemet, ami csak az enyém, s közelebb van hozzám, mint gondolnám. Azt a kincset, amit tovább tudok adni, mert bennem él.
Marianne Frederikson: Anna, Hanna, Johanna: Három nő, három generáció meséli el az életét. Ahogy az írónő írja:"…e történetet elolvasván eltűnődsz azon, ki is volt a nagymamád, és hogy a te „magatartásmintáid” miként formálták az életedet."
Hol élnél legszívesebben? Miért?

Itthon, Magyarországon. Egy kicsi házban, amit erdő vesz körül és egy domboldalon van, ahonnan messzire ellátni. Hatalmas és sok fákkal, bokrokkal, virágokkal körülvéve. Szeretnék egy kertet is, ahol magunknak termelhetjük a zöldségeket. Így a természettel együtt tudnék élni, a részeként.

 Írj három pozitív dolgot/érzést/gondolatot/bármit, ami a mostra, jelenedre jellemző!

Családi összefogással készülnek a játékok. Mindenkinek megvan a saját szerepe a közös munkában, így nagyobb célokat tudunk elérni. A mi célunk, hogy a műhelyünkben készült játékaink minél több gyermeknek adjon örömet és segítséget!
Miért szereted a DIP Design Passage-t?

Az összefogást szeretem benne, azt a közösséget ahol hasonló gondolkodású alkotó ember találkoznak. Barátokat lehet találni. Az alkotó folyamat amúgy is egy magányos út, itt viszont megtalálom az ellenpólust. Segítjük egymást és a közös megjelenéssel nagyobb célokat tudunk elérni.Köszönjük az interjút Marának! 
A márka webes elérhetősége:
http://sziplmara.blogspot.hu/


Szombaton, november 25-én találkozzatok vele személyesen is a DIP Design Passageban!

Az esemény facebook oldala:
https://www.facebook.com/events/407361199682007/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Proudly designed by Mlekoshi playground