Móró Barbara Glass and Silver - Interjú augusztus hónap alkotójával - Móró Barbival

2016. augusztus 8., hétfő
Áprilistól a DiP vásárokban minden hónapban kihirdetjük a hónap alkotóját! Mit is jelent ez pontosan? Meghívott vendég fogja körbejárni az alkotók standjait és ő dönti el, hogy ki szolgált rá a hónap 'kreátora' címre, aki ezért cserébe a következő havi vásárnak kiemelt standdal vághat neki. liusban a DIP Design Passage kedves rajongója, Zsuzsa választotta ki a számára leginkább szimpatikus standot; és hogy kire esett a választása?! A Móró Barbara Glass and Silver standja nyerte el eme nemes címet, így a bejegyzésben a márka létrehozójával, Móró Barbival készült interjúnkat olvashatjátok.

Teknyős Zsuzsa - a júliusi DIP zsűri - és Móró Barbara
1.       Kérlek, mutasd be néhány mondatban a márkát!
 A Móró Barbara Glass & Silver eleinte csak az üvegről szólt. 2008 óta készítem az üveggyöngyeimet, mivel hobbinak indult korábban babobead néven vezettem blogot. Ez a szerelem egyre erősödött és már jóval több mint hobbi. Nem tudok elszakadni a forró lángnál folyó üveg varázslatától, az alkotás már a mindennapjaim része. Mindig törekedtem valami egyedi, nem átlagos megalkotására, ezért belekóstóltam az ötvösködésbe. 2014 től fémművesként ezüstből készítem az üvegek foglalatait és kiegészítőit.Boldogság nyaklánc


2.       Mi az, amit az termékekkel szeretnél kifejezni? Van mottód, valami ami mindig tovább visz az alkotás útján?

Munkáimmal igyekszem harmóniát teremteni az ékszer és a viselet között. Szeretem a hangsúlyos, színes, figyelemfelkeltő darabokat. Kedvelem a természetes anyagokat, mint a selymet és elengedhetetlennek tartom a minőségre való gondos odafigyelést. Mindig valami új, egyedi tervezése hajt előre, nem igazán szoktam egyforma darabokat készíteni. Szeretem feszegetni a határokat, minél különlegesebb formák és színek kavalkádjában érzem jól magam.


Üveg és bőr kombináció egy karkötő alakjában

3.       Honnan meríted az inspiráiciót a tervezéshez?

Az inspiráció számomra a színekkel kezdődik, ez lehet egy szép selyemszalag, vagy akár egy gyönyörűen virágzó fa. Az üvegrudakat válogatom, rakosgatom össze és utána kel életre előttem a megálmodott forma. Aztán néha egy izgalmas minta vagy forma fog meg, amiket próbálok üvegből megvalósítani.


Ezüst fülbevaló lila üveggyönggyel4.       Hogyan zajlik egy átlagos napod?

 Egy átlagos napom elsősorban munkával és a 4 gyerkőcöm logisztikázásával telik. Az alkotás nekem késő esti terápia, meditáció, szárnyalás. Amikor csend van és a sötétben csak a láng van, a folyó üveg látványa és megszelídítése számomra a legnagyobb élmény. Ezután napközben sok időt töltök a gyöngyök tisztításával, tervezéssel, az ékszerek fotózásával, online értékesítésével, csomagolásával, postázásával. 


Zöld és lila egységben


5.       Mi a kedvenc helyed Budapesten?

 Sok kedvenc helyem van Budapesten, az éppen azon múlik, hogy kikapcsolódásra vagy szórakozásra vágyom. Imádok a Dunaparton sétálni, vagy futni a Margit- szigeten. De most, hogy kertvárosban lakunk és a család van előtérben, ugyanilyen feltöltődés a patakparton bringázni vagy sétálni.


Organica amulett6.       Miért szereted a DIP Design Passage-t?

 Az első DIP-re talán 2 éve jelentkeztem először, azóta rendszeresen részt veszek a  vásárokon. Szeretem, hogy profi a szervezés, minden előkészítve időben vár minden egyes alkalommal. A szervezők kedvesek és figyelmesek, bármi problémával fordulhatunk hozzájuk. A hangulat családias, élvezem hogy minden alkalommal máshova kerülünk, ezért hónapról hónapra újabb alkotókkal beszélgethetek. A vásárok jó hangulatban telnek és mivel központi helyen van, a  megrendelőim is egyre nagyobb számban jönnek rendszeresen hogy személyesen vásároljanak.
Az alkotás izgalmas folyamata

Móró Barbara elérhetőségei:
Facebook
Weboldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Proudly designed by Mlekoshi playground