Cocoon Manufaktúra - interjú a május hónap alkotóival, Nórival és Istvivel

2016. április 18., hétfő





Áprilistól a DiP vásárokban minden hónapban kihirdetjük a hónap alkotóját! Mit is jelent ez pontosan? Meghívott vendég fogja körbejárni az alkotók standjait és ő dönti el, hogy ki szolgált rá a hónap 'kreátora' címre, aki ezért cserébe a következő havi vásárnak kiemelt standdal vághat neki. Áprilisban a Borarti for kids bloggere, Bori választotta ki a számára leginkább szimpatikus standot; és hogy kire esett a választása?! A Cocoon Manufaktúra standja nyerte el eme nemes címet, így a bejegyzésben a márka létrehozóival, Nórival és Istvánnal készült interjúnkat olvashatjátok.



A Cocoon termékek széles skálája




Kérlek, mutassátok be egy mondatban a márkát!

Pilisi natúr kozmetikumok, bio cuccokkal, szívünkkel, lelkünkkel.  Telepakolva természettel, a selyemhernyógubó (cocoon) jegyében. :)

Mi az, amit a termékekkel szeretnétek kifejezni? Van mottótok, valami ami mindig tovább visz az alkotás útján?

A környezettudatosság és az igényesség a legfőbb szempontunk. A csomagolásban és a termékek összetételében is mindig azt keressük, hogy hogyan lehet megmutatni, hogy a természet alapanyagaiból lehet csak a legjobbat kihozni.
Nagyon fontos számunkra, hogy a fiatalok felé is nyissunk és nekik is megmutassuk ezt a szemléletet. Nagy segítségünkre volt ebben Kiskovács Eszter is, aki a vibráló és élettel teli, színes grafikáinkat készítette és felhívta a figyelmünket a riso nyomtatási technikára, amivel a szórólapjaink is készültek, tök természetes alapanyagokból és környezetbarát technikával a Hurrikan Pressben, Árpinál.

Nóri mottó: "Ha valamivel nem vagyok elégedett, nem szeretek megalkudni és dolgozom azon, hogy szebbé tegyem." Istvi mottó"Csak a lehető legjobb alapanyagból lesz a legjobb termék."



Legjobb és legtermészetesebb alapanyagok - így lesz a termék első osztályú


Honnan merítitek az inspirációt a kozmetikumok tervezéséhez?

Az egyéni elképzeléseink mellett nagyon sokat merítünk a visszajelzésekből, például a workshopok iszonyú jó kiindulási alapot adnak, ott aztán tényleg kiderül, mik a legnépszerűbb illatok. A levendula kollekciónk azért is készült, mert sokan kérdezték, hogy vannak-e levendulás cuccaink .
Istvi anyukája, Romhányi Andi az egyik legnagyobb inspirációforrásunk, aki természetgyógyász és az egész háztartásuk egy nagy bio organizmus :)
Az évszakok nagyon inspirálnak és az ahhoz kapcsolódó illatok, például a nyári termékeink nagyon pezsdítőek lesznek.


Figyelemfelkelő színek, és csomagolás


Hogyan zajlik egy átlagos napotok?

Istvi: Viszek Nórinak kávét és Rafatot (a macskánk) az ágyba.
Nóri: Azért néha rám kerül a kávésor, ilyenkor én viszem be a cicát Istvinek.
Istvi feltesz egy bakelitlemezt, közben mindig leírjuk, hogy mit kell csinálni az adott napon és próbáljuk ahhoz tartani magunkat. Általában a nap elején itthon, a számítógépen dolgozunk:  adminisztrációs dolgok, rendelések rögzítése, blogbejegyzés,  a webshopunk frissítése, stb. a menü.  Kis pihi és megyünk is át a műhelybe,  postázzuk a csomagokat, írunk mindegyikhez kézzel egy kis üzenetet, dobunk bele egy ajándékot és utána együttműködve készítjük a termékeinket és kísérletezgetünk, sokszor este 11-ig nyomjuk.



Harmóniában a külső és belső tartalom



Mi a kedvenc helyetek Budapesten?

Nem járunk túl gyakran mostanában Budapestre a szabadidőnkben, de a Normafára és a Tündérsziklára szeretünk nagyon felmászni.
Szórakozóból inkább a kisebb bárokat szeretjük meg néha koncertekre megyünk be.


Az alkotók: Nóri és Istvi


Miért szeretitek a DIP Design Passage-t?

Mert kihozzátok belőlünk a legjobbat. A programok és a többi tervező színvonalassága folyamatos fejlődésre ösztönöz minket.
És ugyan csak fél éve járunk hozzátok, de annyi pozitív élmény ért minket, a sok visszajáró vevőnk formájában, akik boldogok, hogy ránk találtak :)

Cocoon lelőhelyek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Proudly designed by Mlekoshi playground