Interjú - Október hónap alkotójával - ALPA GLOVES márka alapítójával, Pál Évával

2016. október 9., vasárnapIdén már sokadik alkalommal hirdetjük ki a hónap alkotóját, ami külön öröm számunkra, hogy meghívott blogger vendégeink nem bánják, hogy végig kell nézniük az adott hónapban minden egyes designer standját, hiszen a sok szépség közül - és nem csak a külcsíny számít hanem a márka egésze - a számukra tetszetős standot választják a hónap alkotójának.
Szeptemberben sem volt ez másként, kedves meghívott zsűrink Hoffmann Petra (Stilblog) személyében az ALPA GLOVES márkának ítélte a hónap alkotója címet. A posztban az ALPA GLOVES egyik alapítójával, Pál Évával készült interjúnkat olvashatjátok, és október 15-én találkozhattok vele élőben is a DIP Design Passage-on!
1. Kérlek, mutasd be egy mondatban a márkát! 


Alpa Gloves, mint márka 18 évvel ezelőtt jött létre családi vállalkozás keretében. Fiatal szülők voltunk a férjemmel és mindenképpen valamit gyártani, alkotni szerettünk volna, kötetlen munkaidőben. A bőrkesztyűt nagyon egyszerű okból választottuk. Nem tudtunk a boltban olyan minőségűt venni, amilyent szerettünk volna.  Ezért kizárólag prémium minőségű bőrkesztyűket kezdtünk gyártani. Termékeinkre jellemző a dinamikus színkavalkád.

2. Mi az, amit a termékekkel szeretnél kifejezni? Van mottód, valami, ami mindig tovább visz az alkotás útján?

Fő mottónk: A minőség nem luxus! Bőrkesztyűben mindenhol és mindenkor. Többes számban beszélek, mert a tervezés és gyártás rész a férjem területe. Én inkább az értékesítéssel és marketinggel foglalkozom. 
3. Honnan meríted az inspirációt a tervezéshez?

A kesztyűgyártás nem igényli a klasszikus tervezést. A bőrkesztyű évszázadokkal ezelőtt is így készült, mint most. A szerszámok, szabásminták szinte semmit nem változtak. Az elmúlt évek alatt kialakult modell kínálatunk és csak a színekben történik változtatás a gyártás folyamán. Nagy hangsúlyt fektetünk az alapanyag kiválasztására, ami a védjegyünk is egyben. Ha valaki egyszer felpróbál egy Alpa Gloves bőrkesztyűt, akkor rögtön érzi a különbséget.


4. Hogyan zajlik egy átlagos napod?
Mivel én személyesen nem veszek részt a gyártásban, ezért nem túl érdekes. Leginkább az irodában ülök és intézem a papírmunkát és a webáruházunk ügyeit, vagy beszerző körúton vagyok. Egész héten a hétvégét várom, a piacozást, ahol találkozhatok a vevőkkel személyesen.
5. Mi a kedvenc helyed Budapesten?
Művészetek Palotája. Modern, kellemes hangulatú épület, nagy belső terekkel. Nincs túlbonyolítva és mégis szép.

6. Miért szereted a DIP Design Passage-t?

Mert 5x jó! Jó a szervezés, jó helyen van, jó a társaság, jó a hangulat és nem utolsó sorban jó az eladási statisztika. ☺

ALPA GLOVES elérhetőségei:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Proudly designed by Mlekoshi playground